http://www.craciunonline.ro/wp-content/uploads/2012/12/Ciocolata-alba-fierbinte.jpg

Ciocolata alba fierbinte

Ingrediente:

350 ml lapte
4-6 lingurite amidon
100 gr ciococlata alba
2 lingurite rase cafea instant
2 varfuri lingurita nucsoara
1-2 plicuri zahar vanilat (sau putina esenta de vanilie)
putina cacao sau ciocolata rasa (pentru decor)

Portii: 2

Preparare

  1. In blender punem ciocolata data pe razatoarea mare, cafeaua, vanilia si nucsoara.
    * ciocolata alba este destul de dulce si dupa parerea mea nu mai e nevoie de zahar asa ca am folosit doar esenta de vanilie, dar daca preferati deserturile foarte dulci folositi zahar vanilat
  2. Amestecam laptele cu amidon si fierbem totul, la foc mic, amestecand des, pana laptele incepe sa se ingroase un pic. Cam 5 minute dureaza.
    * folositi 4 lingurite amidon daca doriti o ciocolata usor cremoasa si 6 lingurite daca doriti o ciocolata mai vascoasa
  3. Turnati laptele fierbinte in blender si mixati totul cam 1 minut.
  4. Turnati in 2 cani si pudrati cu putina cacao sau razuiti putina ciocolata deasupra. Serviti imediat!