http://www.craciunonline.ro/wp-content/uploads/2012/12/gogosi-la-cuptor.jpg

Gogosi la cuptor

Ingrediente:

110 gr zahar
1 ou
70 gr unt topit
150 ml lapte
180 gr faina
1 lingurita praf de copt
coaja de la 1/4 lamaie
1/4 lingurita nucsoara

Pentru decorat

50 gr unt
50 gr zahar
1 lingurita scortisoara

Bucati: 6

Mod Preparare:

  1. Se freaca zaharul cu oul pana compozitia devine ca o spuma alba. Puteti mixa manual sau cu mixerul.
  2. Se adauga untul topit si racorit. Se mixeaza iar timp de 1 minut.
  3. Se adauga laptele si la final faina amestecata cu praf de copt, nucsoara si coaja de lamaie. De data asta se amesteca manual cu telul, doar pana se incorporeaza faina.
  4. Se ung 6 forme de muffins cu unt si se pudreaza cu faina. Se portioneaza aluatul in forme, cat sa se umple 2/3 din ele.
  5. Se coc gogosile la cuptor, la 190°C, pentru 20 minute.
  6. Se scot din cuptor si apoi din forme. Daca ati uns formele bine, gogosile nu vor fi deloc lipite de tava si nu veti avea probleme sa le scoateti.
  7. Se topeste untul la foc mic. Se amesteca zaharul cu scortisoara.
  8. Se ung gogosile cu unt pe toate partile. Se trec prin zaharul aromat.
  9. Sunt bune caldute, reci si chiar si a doua zi.