http://www.craciunonline.ro/wp-content/uploads/2012/12/Prajitura-cu-ciocolata-si-spuma-chantilly.jpg

Prajitura cu ciocolata si spuma chantilly

Ingrediente:

150 gr ciocolata neagra (65% cacao)
110 gr unt
1/2 lingurita cafea instant (ness)
120 gr zahar
30 gr zahar brun
3 oua mici
100 gr faina
1 lingura cacao
1/2 lingurita sare

Spuma chantilly

200 gr smantana pentru frisca
2 linguri zahar pudra
1 baton vanilie

Preparare

  1. Se topeste ciocolata pe abur impreuna cu cafeaua. Se adaga untul taiat cuburi, in transe, amestecandu-se pana se topeste. Se adauga zaharul si se amesteca pana se omogenizeaza.
  2. Se ia vasul de pe abur si se verifica compozitia de ciocolata. Cand e doar usor calduta, se adauga ouale batute. Se amesteca cu un tel doar putin, pana se amesteca un pic dar mai raman urme vizibile de galbenus (vezi poza 1).
  3. Se adauga faina cernuta impreuna cu cacaoa si sarea. Se amesteca usor cu telul doar pana faina nu se mai vede.
  4. Se toarna aceasta compozitie intr-o tava rotunda (cu diametrul 20 cm) tapetata cu hartie de copt pe fund si unsa cu unt pe margini.
  5. Se coace la 180C pentru 30 minute. Se verifica cu scobitoarea si daca e gata se scoate.
  6. Se lasa sa se raceasca complet.
  7. Spuma chantilly: se bate spuma frisca cu miezul de vanilie, pana se vad urmele telului prin ea. Se adauga zaharul si se bate in continuare pana spuma sta pe tel.
  8. Se serveste prajitura taia bucati, ornata cu spuma chantilly si presarata cu putina pudra de ciocolata.