http://www.craciunonline.ro/wp-content/uploads/2012/12/Supa-de-usturoi.jpg

Supa de usturoi

Ingrediente:

4 capatani usturoi
2 cartofi (aprox 200gr)
1 ceapa medie
1 bucata praz (optional, eu nu am pus de data asta)
1 lingura ierburi provence (sau cimbru)
1 lingura cu varf faina
1 l apa (sau supa de pui facuta in casa)
sare, piper
30 ml ulei

Portii: 3-4

Preparare

  •     Se coace usturoiul in folie de aluminiu folosind tehnica din reteta de Pasta de usturoi copt. Scoatem cateii copti si ii strivim cu putina sare pana se obtine o pasta fina.
  •     Punem ierburile provence in tifon pe care-l legam bine.
  •     Intr-o oala mica incingem uleiul si prajim ceapa tocata, cartofii cuburi si prazul rondele pana se inmoaie un pic, cam 5 minute.
  •     Adaugam pasta de usturoi si amestecam bine.
  •     Adaugam faina si amestecam pana absoarbe tot uleiul apoi lasam 1 minut la prajit.
  •     Incet, adaugam 1 litru de apa (sau supa) amestecand sa nu se faca cocoloase. Saram si piperam. Introducem tifonul cu ierburi in supa. Fierbem cam 15 minute pe foc mediu (pana cartofii sunt facuti). Supa se va ingrosa in acest timp.
  •     Scoatem tifonul cu ierburi si pasam supa in blender. Daca vi se pare ca a iesit prea groasa pentru gustul vostru (e ca o supa crema) puteti sa mai adaugati putina apa si sa-i mai dati un clocot.
  •     Servim calda, presarata cu putin patrunjel alaturi de crutoane de paine si bucati de rosii uscate.