http://www.craciunonline.ro/wp-content/uploads/2012/12/reteta-Vin-fiert.jpg

Vin fiert

Ingrediente:

1 sticla 750 ml vin rosu sau alb
3 linguri zahar
3 mere mici
1 portocala

Condimente vin fiert

10 cuisoare
10 boabe piper negru
2 boabe nucsoara
3 boabe cardamom
1 steluta anason
1/2 lingurita coriandru
1 baton scortisoara de 10 cm

Portii: 3 cani

Preparare

  •     Pregatiti amestecul de condimente pentru vin sau folositi un amestec gata cumparat.
  •   Am scos cotorul de la mere pentru a le felia mai usor, folosind instrumentul special pentru acest lucru. Taiati merele si portocala felii.
  •     Am pus vinul cu zaharul intr-o oala cu fund gros si am pus pe foc mediu sa se incalzeasca.
  •     Am pus si condimentele intr-o tigaie si le-am incalzit pe foc mediu pana am simtit mirosul lor. Nu trebuie prajite! Cum simtiti ca incep sa degaje miros le aruncati in vin.
  •     Lasati vinul cu arome sa se incalzesca pana vedeti pe marginea oalei ca se formeaza mici bule, cam 5 minute.

* vinul nu trebuie sa fiarba in timpul prepararii, se va evapora alcoolul

  •     Adaugati feliile de fructe, puneti un capac si lasati alte 5 minute pe foc, dar cu capac de data asta sa nu se evapore tot alcoolul.
  •     Puneti in cani printr-o strecuratoare. Asezati in cani si cateva felii din fructele fierte. Decorati cu felii de portocala proaspete si batoane de scortisoara. Serviti fierbinte!

* puteti adauga zahar in pahare daca nu e suficient de dulce; e mai bine asa, fiecare isi indulceste vinul dupa propriul gust!
** restul fructelor fierte in vin se manaca la sfarsit, sunt tare bune, nu le aruncati.